Nieuws-moment

Bijbels Dagboek: Like God

Uitgeverij Boekencentrum komt na de zomer met een Bijbels dagboek voor jonge mensen van 20 tot 35 jaar. Het heeft de titel Like God, verwijzend naar het Facebook- handje om je goedkeuring en waardering aan iets te geven. “Tussen hun twintigste en vijfenendertigste leggen mensen de basis voor hun verdere leven. Ze staan aan het begin van een carrière, stichten een gezin en bepalen hun standpunten op verschillende terreinen,” aldus de uitgever.

Relaties, gezin en carrière maar ook Gods liefde en lijden in de wereld zijn dan ook onderwerpen die worden behandeld. Elk dag bevat een samenvatting in 140 tekens voor twitteraars. Het dagboek komt ook als e-Book uit.

Bon: Friesch Dagblad.

“Ook Jezus zou een Facebook-pagina hebben”

Als Jezus Christus nog op aarde zou zijn, zou Hij een Facebook-pagina hebben. Dit stelt de christelijke blogger Mark D. Roberts. “Als we onze kinderlijke opvattingen van Jezus aan de kant schuiven, zien we dat Hij Zijn boodschap deelde op basis van de tijdgeest. Jezus hield zich bezig met de theologische dialoog. In tegenstelling tot de rabbi’s en populaire filosofen in die tijd, leunde Jezus niet achterover en wachtte Hij niet tot mensen naar Hem toekwamen.”

“Als we Jezus’ tijd op aarde verplaatsen naar 2012, lijkt het in ieder geval niet onwaarschijnlijk dat Jezus in de vormen van onze cultuur zou communiceren,” schrijft Roberts. “Daar vallen Facebook en Twitter ook onder. We kunnen ervan uitgaan dat Christus de ter beschikking gestelde communicatiemiddelen gebruikt, tenzij die middelen het tegengestelde zijn van Zijn boodschap.”

Bron: Jeffrey Schipper www.cip.nl

Bijbelapp 50 miljoen keer gedownload

De Bij

belapp van YouVersion is wereldwijd 50 miljoen keer gedownload. Met het programma zijn Nederlandse en buitenlandse Bijbelvertalingen op smartphones of tablets te lezen. Dat maakte de Amerikaanse organisatie LifeChurch.tv, eigenaar van de app, donderdag bekend. Met de app is de Bijbel te lezen, te beluisteren en is het mogelijk aantekeningen te maken bij Bijbelteksten.

www.youversion.com
Bron: Rik Bokelman www.cip.nl


Bijbel meest verkocht

De Bijbel is het best verkochte boek in de afgelopen vijftig jaar. In totaal zijn in deze periode 3,9 miljard exemplaren verkocht, zo meldt het Reformatorisch Dagblad op basis van een onderzoek van het Amerikaanse bureau PowerShares. Op de tweede plaats (820 miljoen exemplaren) staat de Mao-Bijbel, een boekje met citaten van Mao Zedong. De Harry Potterserie staat op de derde plaats met 400 miljoen exemplaren.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Canadese poolbevolking krijgt Bijbelvertaling

De eskimo’s van Canada krijgen binnenkort een Bijbel in de eigen taal. Na 34 jaar Bijbelvertaalwerk wordt volgende maand voor de Inuit de Bijbel in de taal Inuktitut opgeleverd. Het vertalen van de Bijbel was lastig omdat veel planten en dieren uit de Bijbel niet voorkomen in het poolgebied. Zo kennen de eskimo’s geen termen voor herder of ezel. Het woordje ‘voorganger’ wordt omschreven als oppasser voor sledehonden en ezels als dieren met lange oren. 

Bron: www.cip.nl

Bekijk jezelf in de Bijbel

Christenen over de hele wereld geloven dat, wanneer ze de Bijbel lezen, hen een spiegel wordt voorgehouden. Het Duitse Bijbelgenootschap geeft daar een extra dimensie aan. Wie op Deine-Bibel.de foto’s opstuurt, kan een Bijbel krijgen, compleet met foto’s van jezelf, waaronder bijvoorbeeld je persoonlijke vakantiefoto’s. Geïnteresseerden hebben de keuze uit de Luthervertaling of de Groot Nieuwsbijbel. 

Bron: Rik Bokelman  www.cip.nl